Terug naar de schoolbanken
Op 22-9-2018 door Manu Pinkster, chiropractor

Bij Chiropro zijn we onder andere gespecialiseerd in het behandelen van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. Om deze groep nog beter van dienst te kunnen zijn ga ik in oktober beginnen met een masters in pediatrie (kinderchiropractie) voor gevorderden. Deze opleiding voor gevorderden wordt, net als de masters in pediatrie die ik in het kader van mijn opleiding tot chiropractor heb gevolgd, verzorgd door het AECC in Bournemouth.

Lees meer 
10 jaar chiropractie
Op 7-8-2018 door Annique Holleman, chiropractor

Vandaag viel er een uitnodiging op de spreekwoordelijke mat voor een reünie met mijn jaargenoten van de opleiding Chiropractie. Plots realiseerde ik me dat ik inmiddels dus alweer 10 jaar chiropractor ben!  

Lees meer 
Vragen over chiropractie
Op 3-9-2017 door

Chiropractoren Annique Holleman en Manu Pinkster van Chiropro beantwoorden uw vragen over Chiropractie.

Lees meer 
Goede voornemens!
Op 31-1-2017 door Annique Holleman, chiropractor

De kans is groot dat u aan het begin van dit jaar een of meerdere goede voornemens heeft gemaakt. Hoogstwaarschijnlijk hadden deze te maken met dingen waar u niet tevreden over bent. Afvallen, meer sporten, gezonder eten, verhuizen of een nieuwe baan zoeken om er maar een paar te noemen.

Lees meer 
Lopen, het beste medicijn!
Op 1-10-2016 door Annique Holleman, chiropractor

Als kind willen we niets liever dan leren lopen en als ouders zijn we dan ook apetrots als de kleine dreumes eindelijk door de kamer waggelt. Al lopend ontdekken we de wereld om ons heen, worden we onafhankelijk en op den duur productief. We zijn als mens gemaakt om te lopen en daarmee onderscheiden we ons van de meeste andere zoogdieren. 

Lees meer 
Staand werken: Gezond of een nieuwe rage?
Op 1-9-2015 door Nikky van Bodegom, chiropractor

Je hebt het de laatste tijd vast een keer voorbij zien komen, in de media of op facebook: Staand werken is gezond. Maar waarom eigenlijk? Is het niets meer dan een nieuwe rage?  We weten het allemaal, zitten is niet goed voor je en regelmatig bewegen is belangrijk. Maar hoe slecht is zitten nu eigenlijk voor je? Wij zetten de feiten voor je op een rij!

Lees meer 
Lopersblessure
Op 22-7-2015 door Annique Holleman, chiropractor

De Nijmeegse Vierdaagse is weer van start gegaan en dat betekent helaas ook dat er vanaf nu weer mensen in Nijmegen en omstreken rondlopen met lopersblessures. Chiropractie is bewezen zeer effectief te zijn bij sportblessures.

Lees meer 
Tips voor de Nijmeegse Vierdaagse
Op 16-7-2015 door Annique Holleman, chiropractor

RICE is een ezelsbruggetje dat je helpt bij herstel na zware inspanning of bij een lichte blessure: rust, ijs, compressie en elevatie. Een advies dat ook goed van pas komt tijdens de Nijmeegse Vierdaagse .

Lees meer 
Sta op voor uw rug!
Op 16-2-2015 door Annique Holleman, chiropractor

De moderne tijd brengt aandoeningen met zich mee waar we vroeger nooit last van zouden hebben gehad. Zo kennen we tegenwoordig al de sms-duim, de iPad-nek en binnenkort komt daar waarschijnlijk de selfie-nek bij.

Lees meer 
Gezond de feestdagen door!
Op 8-12-2014 door Annique Holleman, Chiropractor

Het is buiten weer koud en lang donker en daarmee staan ook de feestdagen weer voor de deur! Voor de meeste mensen betekent dit een aantal dagen vrij en vooral veel gezelligheid. Maar ook meer eten en drinken, minder beweging, minder daglicht en niet te vergeten het van zolder sjouwen van de kerstversieringen hoort hier vaak bij! Een aantal tips om de feestdagen gezond door te komen zijn dan ook geen overbodige luxe.

Lees meer 

12