1e lustrum Chiropro – Tijd voor een feestje!

Wow wat kan er een hoop gebeuren in vijf jaar tijd! Een bedrijf opzetten en uitgroeien van een eenmanszaak tot een succesvolle praktijk met een geweldig zevenkoppig team. Privé een huis kopen, van top tot teen verbouwen en twee prachtige kinderen rijker! 

Het begin van Chiropro

Zeven jaar geleden is het alweer dat ik, Annique Holleman, een nieuwe uitdaging ben aangegaan: zelfstandig ondernemer worden met als ultiem doel het opzetten van mijn eigen praktijk. Ruim twee jaar later was het dan zover: chiropractiepraktijk Chiropro opende op 15 maart 2014 haar deuren. De naam was bedacht tijdens een wandeling met mijn man door de Hatertse Vennen. Chiropractie werd naar mijn idee ten onrechte zwart gemaakt in de media en ik was vastberaden om het tegendeel te bewijzen, beginnend met een naam die professionaliteit uitstraalt: ChiroPRO. 

Lent

Lent was altijd al een deel van Nijmegen waar ik een zwak voor had. Toen ik op aandringen van mijn man toch maar eens een afspraak maakte om het pand dat destijds aan de Edith Piafstraat te koop stond te bezichtigen, ging het balletje rollen en snel ook. Helaas bleek een andere koper ons net te snel af, maar gelukkig was zijn doel het pand te verhuren. De eerste huurder was dan ook snel gevonden en binnen enkele weken werden, tijdens een vakantie in Israël, de eerste bouwtekeningen voor de casco ruimte al gemaakt. In mijn hoofd had ik de praktijk al helemaal ingericht en kon deze niet snel genoeg af zijn.

80 uur per week 

Destijds was ik nog als chiropractor in dienst bij Chiropractie Wijchen-Druten. Ik werkte dan ook tachtig uur in de week, zo niet meer, om alles tot in de puntjes uit te werken en mijn eigen bedrijfje een zo goed mogelijke en professioneel start te geven. Dankzij al deze inspanning en vooral ook de steun van vrienden, familie en oud collega’s maakte ik een vliegende start. 

Vliegende start

In het bedrijfsplan had ik de inschatting gemaakt dat ik na drie jaar wel toe zou zijn aan uitbreiding met een parttime secretaresse en na vijf jaar met een parttime collega chiropractor. Niets was minder waar. Nog in het eerste jaar kon ik het al niet meer bijbenen zonder frequent de hulp van mijn moeder en partner in te roepen voor bezetting van de balie en allerhande werkzaamheden achter de schermen. In het jaar na de opening werd ik door Jong MKB Arnhem Nijmegen verkozen tot Jong MKBer van het jaar, wat voor mij bevestigde dat ik goed op weg was. Nu, vijf jaar later, bevind ik me in de bevoorrechte positie waarin ik samen mag werken met drie parttime secretaresses en twee fulltime collega chiropractoren. Een geweldig team waar ik elke dag opnieuw trots op ben. 

Professionaliteit als kernwaarde

Ook buiten de dagelijkse praktijkaangelegenheden om zitten ik en mijn collega chiropractoren niet stil. Als lid van de PR-commissie van de Nederlandse Chiropractoren Associatie promoot ik actief de positie van chiropractie op de Nederlandse zorgkaart.  Professionaliteit en als onderdeel daarvan, continue ontwikkeling, staan bij Chiropro hoog in het vaandel. Ik ben dan ook ontzettend trots op mijn collega’s Manu Pinkster en Camille Verfaillie die momenteel naast hun fulltime baan een 3-jarige Masters in pediatrie volgen.

Ook maatschappelijk dragen we ons steentje bij in de vorm van sponsoring van lokale verenigingen en informatieve presentaties voor aanstaande moeders bij VCCN. Om ervoor te zorgen dat we onze patiënten de meest optimale zorg kunnen bieden werken we veel samen met andere zorgverleners en we staan inmiddels bekend om onze specialisatie in het behandelen van moeder en kind. Elke dag opnieuw streven we er met het hele team naar om onze patiënten op een professionele, maar daarnaast ook persoonlijke manier de best mogelijke zorg te bieden en dat doen we met heel veel plezier!

Trots, trotser, trotst!

Ik ben ontzettend trots op waar we Chiropro als team in de afgelopen vijf jaar gebracht hebben en wil dit graag vieren met de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Zonder het vertrouwen van onze patiënten, samenwerkingspartners, collega’s, vrienden en familie waren we niet zo ver gekomen! Daarom is het op 9 februari 2019 feest aan de Edith Piafstraat! 

Samenwerking

De samenwerkingspartners die bij ons in het pand zitten hebben ook allemaal reden voor een feestje. Samen met KDV bij Ons, Waalsprong verloskundigen en kinderfysiotherapie Morel organiseren we dan ook een heus Winterfeest met glühwein, warme choco en poffertjes! Voor de kinderen worden er activiteiten georganiseerd als dokter bibber, wintergym, een springkussen knutselen en schminken. 

Feest

Op 9 februari 2019 bent u tussen 14.00 en 17.00 uur dan ook van harte welkom er samen met ons een gezellig feestje van te komen maken. (Toegang alleen op vertoon van de uitnodiging die uitgedeeld wordt bij Chiropro en de samenwerkingspartners).