Rug Analyse Dagen

Zondag 3 november is het de ‘Dag Tegen Rugpijn’ en daarom zijn er weer de Rug Analyse Dagen bij chiropractiepraktijk Chiropro in Nijmegen Lent. Van maandag 4 tot en met vrijdag 15 november 2018 kunt u zich gratis en geheel vrijblijvend aanmelden voor een analyse van uw rug- en nekklachten of andere klachten aan uw bewegingsstelsel.

rug analyse
Chiropractoren Annique Holleman, Manu Pinkster en Camille Verfaillie van Chiropro beantwoorden de meest gestelde vragen over Chiropractie.

Wat houdt chiropractie precies in?

“De chiropractor onderzoekt en behandelt bewegingsstoornissen in de gewrichten, met name in de wervelkolom. Door geblokkeerde (stijve) gewrichten van bijvoorbeeld de wervelkolom te behandelen (ook wel corrigeren genoemd) en de gespannen spieren los te maken, worden de rug en nek soepeler en minder pijnlijk.”

Met welke klachten kunnen patiënten bij jullie terecht?

“Op de eerste plaats willen we benadrukken dat voorkomen beter is dan genezen. Het is daarom goed om uw rug en nek regelmatig te laten controleren.”

“De chiropractor behandelt vooral rug-, schouder-, nek- en hoofdpijnklachten. Pijn en stijfheid door bijvoorbeeld artrose (slijtage) kunnen doorgaans sterk verminderen door een chiropractische behandeling. Ook vrouwen met rug- en bekkenklachten tijdens of na de zwangerschap hebben vaak baat bij chiropractie. Tevens behandelen wij baby’s met een voorkeurshouding en kinderen met rug- en nekklachten. Sportblessures zoals een tennisarm en heup-, lies-, knie- of enkelklachten ontstaan soms door blokkades in de wervelkolom of het bekken. Een blokkade in het bekken kan bijvoorbeeld leiden tot overbelasting van de knie”, licht Camille toe.

Jasper, 71 jaar:
“Na lelijk vertillen was mijn rug geen pretje meer. Ik had wat schroom om Chiropro te laten sleutelen aan een pijnlijke 71-jarige ruggengraat. De behandeling was even wennen, maar wel de meest efficiënte ooit! Mijn dank is groot!”

Hoe verloopt een chiropractische behandeling?

“Tijdens de eerste afspraak zal uw chiropractor aan de hand van een vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek de precieze oorzaak van uw klachten achterhalen. De bevindingen worden met u besproken en samen met u stellen we vervolgens een persoonlijk behandelplan op. Tijdens de behandelingen maken we vaak gebruik van een chiropractische correctie om de normale functie van een gewricht te herstellen. Deze methode is zeer effectief gebleken bij het behandelen van allerlei lichamelijke klachten en biedt vaak snel resultaat, ook waar andere therapieën minder succesvol waren. Chiropractie is geschikt voor alle leeftijden. Bij de behandeling van baby’s en ouderen gebruiken we bijvoorbeeld aangepaste technieken.”

Heeft men een verwijzing nodig?

“Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig, al vindt verwijzing soms wel plaats. Indien nodig nemen wij contact op met uw huisarts of andere therapeut.”

Worden de behandelingen vergoed?

“De chiropractoren van Chiropro zijn aangesloten bij de NCA en SCN. De behandelingen worden daarom tot 100% vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. Er geldt géén eigen risico.”

Anne, 36 jaar:
“Ik had al een flinke tijd last van mijn schouders tijdens het sporten en alledaagse inspanningen. Na de eerste behandeling bij Chiropro merkte ik direct verschil en een aantal behandelingen verder had ik nergens meer last van. De aanpak en het resultaat waren zodanig dat mijn man nu ook onder behandeling is.”

Welke opleiding hebben jullie gevolgd?

“Wij hebben allen de 5-jarige universitaire opleiding chiropractie gevolgd. De studie tot chiropractor heeft veel gemeen met de studie tot basisarts en wij beschikken dan ook over een gedegen medische basiskennis. Daarom zijn wij goed in staat om aandoeningen te herkennen waarbij verwijzing naar huisarts of specialist voor verder onderzoek het beste is voor de patiënt. Jaarlijks volgen we een verplicht aantal seminars en cursussen om up-to-date te blijven over de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied.”

Welke stappen kunnen geïnteresseerden nemen?

“U kunt telefonisch een afspraak maken voor een gratis en geheel vrijblijvende check-up van uw wervelkolom tijdens de Rug Analyse Dagen van maandag 4 tot en met vrijdag 15 november 2019. U komt dan snel te weten of chiropractie iets voor uw klachten kan betekenen. De analyses zijn alleen op afspraak.”