Chiropractie

Bewegingsstelsel staat centraal

Chiropractie is een vorm van gezondheidszorg die zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van klachten aan het bewegingsstelsel. Het bewegingsstelsel bestaat uit spieren, gewrichten en zenuwen. Een chiropractor is expert op het gebied van rug- en nekklachten, maar u kunt er ook terecht met alle andere klachten die gerelateerd zijn aan uw bewegingsstelsel. Twijfelt u of u met uw klachten bij ons wel aan het juiste adres bent? Neem dan gerust contact met ons op, om dit vrijblijvend te bespreken.

Eerstelijns zorg

Chiropractie is onderdeel van de zogenaamde eerstelijns zorg. Dit betekent onder andere dat u géén doorverwijzing nodig heeft van uw huisarts of medisch specialist.

Behandelen van de oorzaak

Kenmerkend voor de behandeling is de holistische benadering. De chiropractor richt zich niet alleen op uw directe klachten, maar relateert deze ook aan uw algehele gezondheid. Er wordt dus niet alleen naar alle losse stukjes gekeken, maar deze stukjes worden in het grotere geheel geplaatst. In het lichaam staat alles namelijk met elkaar in verbinding en daarom oefent alles ook invloed op elkaar uit. Door deze benadering wordt voorkomen dat alleen de klachten worden behandeld terwijl de echte oorzaak wordt gemist.

Behandeling

Een chiropractor staat voornamelijk bekend om de specifieke correctie technieken. Hierbij wordt door snelle specifieke druktechnieken de beweeglijkheid van een gewricht bevorderd. Daarnaast gebruiken chiropractoren nog vele andere behandeltechnieken gericht op spieren, gewrichten en zenuwen. Voorbeelden hiervan zijn trigger point therapie en medical taping.