Zorgverzekering 2023

Over het algemeen zijn er dit jaar weinig grote veranderingen en zijn de kosten van de aanvullende pakketten zelfs gedaald.

Zoals ieder jaar hebben we weer een top 3 voor u samengesteld. Bij het vergelijken van de verschillende verzekeraars gaan we uit van 10 chiropractische consulten per jaar. We houden rekening met de jaarlijkse extra premie, de eventuele eigen bijdrage per behandeling en de maximale jaarlijkse vergoeding. Een verzekering die in onze vergelijking slecht scoort kost u in principe meer dan wanneer u geen aanvullende verzekering zou nemen en de chiropractische behandelingen uit eigen zak zou betalen.

Let op: Indien u de aanvullende verzekering niet alleen voor chiropractie gebruikt, maar ook voor andere zorg die door het aanvullende pakket gedekt wordt, zoals fysiotherapie of podotherapie, dan kunnen verzekeraars die bij ons slecht scoren voor u toch interessant zijn.

Zorgverzekering 2023

Bij alle genoemde pakketten bent u goedkoper uit dan wanneer u de 10 consulten uit eigen zak betaalt.

Alle plekken worden gedeeld door meerdere aanbieders omdat het verschil tussen de genoemde pakketten minimaal is. Bij DSW en Intwente gaat u bent u bijvoorbeeld €145 betert af op jaarbasis en bij Hollandzorg en Salland €92.

Deze vergelijking is met de grootste zorg opgesteld, maar er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Kijkt u vooral ook zelf naar de verschillende voorwaarden en laat u informeren door de verzekeraar voordat u een verzekering afsluit.

Wist u dat

  • u een verzekering tot en met 31 december 2022 kunt opzeggen en u vervolgens tot 31 januari 2023 de tijd heeft om een nieuwe af te sluiten?
  • chiropractie vergoed wordt door de aanvullende verzekering en er dus geen eigen risico geldt?
  • u een aanvullende verzekering kunt afsluiten bij elke gewenste verzekeraar, ongeacht waar u uw basisverzekering afneemt?
  • er vaak een toeslag in rekening wordt gebracht voor het betalen van uw premie per maand?