Optimaliseren van sportprestaties

De prestaties van een motorvoertuig kunnen vaak worden verhoogd door een aantal afstellingen te optimaliseren. Op vergelijkbare wijze kunt u uw prestaties verbeteren door er voor te zorgen dat alles in uw lichaam zonder blokkades kan bewegen.

Hoe ontstaan blessures?

Zoals gezegd ontstaan er in het lichaam ongemerkt kleine disbalansen in spierspanning, beperkingen in gewrichtsbewegingen of afwijkingen in bewegingspatronen. Deze kunnen enerzijds veroorzaakt worden door de bewegingen die u maakt in het dagelijks leven en zeker ook door het regelmatig leveren van topprestaties waarbij u het uiterste van uw lichaam vergt. Anderzijds vormen deze kleine problemen de blokkades die een rem zetten op uw prestaties. Het lichaam functioneert namelijk niet meer optimaal en weerhoudt u ervan om het beste uit uzelf te halen.

Sportchiropractie

Bij een bezoek aan de (sport)chiropractor in het kader van het optimaliseren van sportprestaties controleren we of er disbalansen, beperkingen of afwijkingen aanwezig zijn die het functioneren van het lichaam beperken. We kijken hiervoor naar uw gehele bewegingsstelsel aangezien alle onderdelen van het lichaam invloed op elkaars functioneren uitoefenen. De bewegelijkheid van uw lage rug heeft bijvoorbeeld zeer veel invloed op het functioneren van uw heupen, knieën en enkels en vice versa. Door uw bewegingsstelsel optimaal te laten functioneren kunt u maximaal presteren. leveren van uw prestatie.