Zwangerschap

Zwanger zijn is een prachtige ervaring. Er verandert veel, ook in uw lichaam. Bij Chiropractiepraktijk Chiropro helpen wij u om tijdens en na de zwangerschap uw rug, bekken en de omliggende spieren en banden in optimale conditie te houden. Zo geniet u nog meer van uw zwangerschap en maakt u een goede start met uw kindje. Enkele veel voorkomende klachten waarmee u bij ons terecht kunt zijn:

  • bekken- , rug- en stuitpijn
  • bekkeninstabiliteit
  • uitstralingspijn naar de benen
  • nek- en schouderpijn
  • pijn aan de ribben

Uw lichaam tijdens de zwangerschap

De baarmoeder waar uw ongeboren kindje in groeit wordt omringd door gewrichten, spieren en banden en vormt zo een natuurlijk mandje waarin uw kindje veilig kan groeien en bewegen. Om dit mogelijk te maken verandert er veel in uw lichaam tijdens de zwangerschap. De lage rug krijgt een grotere holling, de bovenrug een grotere bolling en zwangerschapshormonen in uw lichaam maken uw gewrichten soepeler. Ook krijgen het bekken en de banden en spieren eromheen heel wat extra fysieke stress te verduren.

Hoe kan chiropractie mij helpen?

Voldoende bewegingsruimte voor zowel moeder als kind heeft een positief effect op uw gezondheid tijdens de zwangerschap, de bevalling en het herstel. Als er in het natuurlijke mandje onvoldoende ruimte is kan dit pijnklachten veroorzaken en de bevalling bemoeilijken. Daarnaast kan dit leiden tot klachten bij uw pasgeboren kindje, zoals het ontwikkelen van een voorkeurshouding. Enkele signalen waarmee het lichaam aangeeft dat er iets niet lekker zit zijn:

  • maagzuur
  • bandenpijn
  • moeite met diep ademhalen
  • pijn rond het schaambeen of in de liezen
  • vocht vasthouden

Tijdens de zwangerschap kan extra aandacht voor uw bewegingsstelsel, dat bestaat uit spieren, gewrichten en zenuwen, klachten voorkomen. Tijdens een preventieve controle bekijkt de chiropractor of er problemen zijn die tot klachten kunnen leiden.

Behandeling

Onze chiropractoren gebruiken aangepaste technieken voor het behandelen van zwangere vrouwen, waardoor u tot op de laatste dag van uw zwangerschap bij ons terecht kunt. Met deze technieken zorgen we voor een juiste spierbalans rond het bekken en daarmee de benodigde stabiliteit. Het behandelplan wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. Zo vraagt bekkeninstabiliteit om een andere aanpak dan reguliere bekkenklachten. De chiropractische behandeling omvat ook oefeningen en adviezen over uw zwangerschap en de bevalling.

In goede handen bij Chiropro

Onze chiropractoren hebben na hun zesjarige universitaire opleiding de nodige nascholing gevolgd op het gebied van moeder en kind. Doordat zij expert zijn op het gebied van het bewegingsstelsel, kunnen zij tijdens en na de zwangerschap bijdragen aan de gezondheid van u en uw kind. Voor een optimaal resultaat werkt Chiropro waar nodig samen met andere therapeuten, zoals de bekkenfysiotherapeut en de caesartherapeut.