Beroepsverenigingen

Bij Chiropro staan wij voor zorg zoals wij zelf behandeld zouden willen worden. Professionaliteit is hier een belangrijk onderdeel van. Chiropro is dan ook aangesloten bij de NCA, de oudste beroepsvereniging van chiropractoren in Nederland. Onze chiropractoren zijn individueel aangesloten bij de NCA of de DCF. 

Chiropro en haar chiropractoren zijn daarnaast ook geregistreerd in de kwaliteitsregisters van de SCN of de SNRC en zij voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen.

Helaas is de titel chiropractor in Nederland (nog) niet beschermd. Dit betekent dat iedereen zich chiropractor mag noemen. Om uzelf te verzekeren van professionele en kwalitatief hoogwaardige zorg is het daarom van belang om te controleren of uw chiropractor is aangesloten bij een van onderstaande beroepsverenigingen en geregistreerd in een van onderstaande kwaliteitsregisters.

Nederlandse Chiropractie associatie (NCA)

De NCA is opgericht in 1975 en is de beroepsvereniging waar de meeste chiropractoren in Nederland bij zijn aangelsoten. Zij maakt zich sterk voor de belangen van zowel chiropractoren als patiënten.

Dutch Chiropractic Federation (DCF)

De DCF is een alternatieve beroepsvereniging in Nederland waar steeds meer chiropractoren zich bij aansluiten. Deze beroepsorganisatie is opgericht in 2000.

Bij een chiropractor die is aangesloten bij de NCA of DCF bent u verzekerd van professionele en kwalitatief hoogwaardige zorg.

Stichting Chiropractoren Nederland (SCN)

De SCN is opgericht in 2001 als ondersteuning van de NCA en werkt nauw samen met de kwaliteitscommissie van de NCA. Het doel van de SCN is om de kwaliteit van de aangesloten chiropractoren te waarborgen en controleren.

Dit gebeurt op verschillende manieren. Zo is een aangesloten chiropractor verplicht om elke 5 jaar te voldoen aan een bij- en nascholingseis. Deze dient op zijn minst op HBO niveau te zijn en de minimale studiebelasting ervan bedraagt 150 uur. Om de controle hierover te houden moet een chiropractor zich elke 5 jaar opnieuw registreren.

Stichting Nationaal Register van Chiropractoren (SNRC)

De SNRC is een alternatief voor de SCN en is eveneens opgericht in 2001 en bewaakt net als de SCN de kwaliteit van chiropractie in Nederland.