Beroepsverenigingen

Bij Chiropro staan wij voor zorg zoals wij zelf behandeld zouden willen worden. Professionaliteit is hier een belangrijk onderdeel van. Chiropro is dan ook aangesloten bij de NCA, de oudste en meest erkende vakbond van Nederland. Helaas is de titel chiropractor in Nederland (nog) niet beschermd. Dit betekent dat iedereen zich chiropractor mag noemen. Om uzelf te verzekeren van professionele en kwalitatief hoogwaardige zorg is het dan ook van belang om te controleren of uw chiropractor is aangesloten bij de juiste vakbond.

Chiropro voldoet ook aan alle kwaliteitseisen die gesteld zijn door de SCN en Annique is daarnaast in het kader van haar specialisatie in sportchiropractie aangesloten bij de NVSC. Hier leest u waar de verschillende vakbonden voor staan.

Nederlandse Chiropractie associatie (NCA)

De NCA is opgericht in 1975 en is de beroepsorganisatie van de meeste chiropractoren in Nederland. Zij maakt zich sterk voor de belangen van de chiropractoren en haar patiënten.

Bij een chiropractor die is aangesloten bij de NCA bent u verzekerd van professionele en kwalitatief hoogwaardige zorg.

Stichting Chiropractoren Nederland (SCN)

De SCN is opgericht in 2001 als ondersteuning van de NCA en werkt nauw samen met de kwaliteitscommissie van de NCA. Het doel van de SCN is om de kwaliteit van de aangesloten chiropractoren te waarborgen en controleren.

Dit gebeurt op verschillende manieren. Zo is een aangesloten chiropractor verplicht om elke 5 jaar te voldoen aan een bij- en nascholingseis. Deze dient op zijn minst op HBO niveau te zijn en de minimale studiebelasting ervan bedraagt 150 uur. Om de controle hierover te houden moet een chiropractor zich elke 5 jaar opnieuw registreren.

Nederlandse Vereniging voor Sport Chiropractie (NVSC)

De NVSC is opgericht in 2007 als overkoepelend orgaan van de Nederlandse sportchiropractoren. De NVSC maakt deel uit van de NCA en is lid van de Fédération Internationale de Chiropractique du Sports (FICS). Sportchiropractie is een specialisme binnen de chiropractie.

Dutch Chiropractic Federation (DCF)

De DCF is een beroepsorganisatie van een kleine groep chiropractoren en is opgericht in 2000.