Behandeling

Uw eerste bezoek bij de chiropractor zal bestaan uit een uitgebreid vraaggesprek gevolgd door een lichamelijk onderzoek met als doel de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Op basis hiervan stellen we in overleg met u een behandelplan op waar we vervolgens direct mee aan de slag kunnen.

De behandelingen zijn erop gericht om uw bewegingsstelsel dat bestaat uit spieren, gewrichten en zenuwen weer optimaal te laten functioneren. Uw chiropractor beschikt over een breed scala aan behandeltechnieken die op uw specifieke persoonlijke klachten worden afgestemd. Daarnaast zijn er ook specifieke behandel technieken beschikbaar voor sporters en kinderen. Patiënten uit alle leeftijdscategorieën kunnen dan ook bij ons terecht.

Tijdens het behandeltraject doorloopt uw lichaam verschillende fases van herstel. Het lichaam moet zich als het ware aanpassen aan de nieuwe situatie en leren om deze nieuwe situatie ook vast te houden. Het is dan ook erg belangrijk om het lichaam de rust en aandacht te geven die het nodig heeft tijdens deze herstel periode. Bij advies na behandeling vindt u een aantal nuttige tips ten behoeve van een optimaal herstel.

Feiten over chiropractie

  • Jaarlijks vinden er in Nederland circa 850.000 chiropractische behandelingen plaats.
  • Rugpijn is de meest voorkomende aandoening in de Westerse wereld. Onderzoekers schatten dat meer dan 80 procent van de mensen ooit met rugpijn te maken krijgt.
  • Rug- en nekklachten zijn zelden het gevolg van beschadigingen aan de wervels, maar meestal het gevolg van verkeerd bewegen of een slechte houding.