Erik Martens

Erik Martens, chiropractor

Elke dag opnieuw kijk ik er naar uit om met mijn kennis en ervaring patiënten weer zo snel mogelijk soepel te laten bewegen.

Erik, chiropractor

Erik wist al op jonge leeftijd dat hij later in de zorg wilde werken, maar in welk beroep bleef lange tijd de vraag. Toen een familielid met langdurige chronische klachten uiteindelijk verlichting vond bij de chiropractor, kwam hij voor het eerst in aanraking met chiropractie. Dit plantte een zaadje en na later zelf ook succesvol behandeld te zijn door een chiropractor was de keuze snel gemaakt. Het zaadje is inmiddels uitgegroeid tot een ongekende passie voor het vak.

Erik is ook vaak te vinden in het zwembad, mag graag een stuk hardlopen verslaat regelmatig zijn tegenstanders tijdens een potje schaken.

Opleiding

Met zijn VWO-diploma op zak vertrok Erik net als zijn collega chiropractoren bij Chiropro naar Bournemouth in het Engeland om daar de 5-jarige universitaire opleiding tot chiropractor te volgen aan het AECC.

De diepgang van deze opleiding sprak Erik erg aan. Het was Erik al snel duidelijk dat het bij chiropractie draait om meer alleen het behandelen van symptomen. Samen met de patiënt achterhalen van de daadwerkelijke oorzaak van de klachten en zo de patiënt het beste te kunnen was wat hem motiveerde om alles uit de opleiding te halen wat erin zat.

Chiropro

Na de opleiding aan het AECC met succes afgerond te hebben verhuisde Erik terug naar Nederland. Hier ging hij meteen aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen. Toen Erik werd gewezen op een openstaande vacature voor chiropractor bij Chiropro was dat een mooi moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan dichter bij huis. Erik werkt op dinsdag, donderdag en vrijdag bij Chiropro.