Annique Holleman

Als chiropractor leer je om de oorzaak van de klacht te achterhalen en te behandelen.

Annique Holleman

Toen ik een jaar of zestien was vroeg iemand mij een keer wat ik later graag wilde worden. Ik vertelde hem toen dat ik graag de medische wereld in wilde. Waarschijnlijk als arts, maar dan wel gespecialiseerd in een richting waarbij ik ook met mijn handen zou kunnen werken. Daarop was zijn reactie: “Dan is chiropractie misschien wel iets voor jou?” 

Als tiener had ik geen idee wat chiropractie precies was, maar zijn suggestie is me wel bijgebleven. In de weken daarna heb ik dan ook het een en ander aan research op onder andere internet gedaan. Ik ontdekte daardoor al snel dat het om een universitaire opleiding ging, dat je als chiropractor zou leren om de kern van een klacht te achterhalen en te behandelen en dat in het woord chiropractie chiro voor ‘hand’ en practie voor ‘doen’ staat. Toen was de keuze voor mij snel gemaakt.

Pediatrie

Gaandeweg mijn opleiding ontwikkelde ik een sterke interesse voor het behandelen van kinderen. Tijdens de master fase heb ik me dan ook gespecialiseerd in pediatrie. Na mijn opleiding ben ik in 2008 gaan werken bij Chiropractie Wijchen. Deze praktijk is gespecialiseerd in pediatrie en ik heb hier dan ook veel ervaring op kunnen doen met het behandelen van kinderen.

Sportchiropractie

Sinds 2011 maak ik deel uit van de medische staf van het Nederlands Paralympisch zwemteam. Ik ben tegelijkertijd begonnen met een specialisatie in sport chiropractie. Hierbij ligt de nadruk op aan sport gerelateerde klachten, maar de nieuwe technieken die je leert zijn ook toepasbaar op reguliere patiënten. Zo wordt er veel aandacht besteed aan het maken van persoonlijk oefenprogramma’s en het bieden van preventieve zorg teneinde nieuwe blessures of terugkeer van eerdere klachten te voorkomen.

Chiropro

Eind 2013 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan, het opstarten van mijn eigen chiropractie praktijk Chiropro in Nijmegen Lent. In mijn praktijk leg ik de nadruk op het leveren van zorg zoals ik die zelf zou willen ontvangen, professioneel maar tegelijkertijd ook persoonlijk. Tevens zal ik mij actief richten op samenwerking met andere medische disciplines om zo een compleet en optimaal mogelijk zorgpakket aan te kunnen bieden.

Curriculum Vitae Annique Holleman