Kom in beweging, de hele dag!

Aan het einde van de dag 30 minuten sporten is niet genoeg om urenlang stilzitten te compenseren. Het is belangrijk gedurende de dag regelmatig te bewegen. Een aantal tips die je hierbij kunnen helpen:

Ga een blokje om tijdens de lunchpauze. Niet alleen uw fysieke, maar ook uw mentale gezondheid heeft baat bij voldoende beweging. Onze hersenen functioneren namelijk beter als we regelmatig bewegen.

Bewust en regelmatig eten is goed voor ons, dit geld ook voor tussendoortjes. Eet je tussendoortje daarom staand op. Even van je werkplek weg en niet eten terwijl je werkt komt zo de gezondheid van je rug ten goede, en ook je spijsvertering is je er dankbaar voor!

Overleg met je collega? Ga erbij staan. Het is bewezen dat staand of in beweging overleggen productiever is dan zittend. Het is meteen een goede gelegenheid om op te staan voor je rug!

Loop tijdens het telefoneren. Alle kleine beetjes helpen en simpelweg een half uurtje sporten ’s avonds is niet voldoende om acht uur zitten teniet te doen. Het is een kwestie van de uren niet laten opbouwen, dus liefst niet meer dan 40 minuten aaneengesloten zitten!

Doe rek- en strekoefeningen terwijl je achter je bureau zit. Ook zittend kun je bewegen. Draai met je schouders rondjes naar voren of naar achteren, beweeg je hoofd achtereenvolgens naar voren, links, achter en rechts en weer terug en beweeg je bekken heen en weer door beurtelings een holle en bolle rug te maken.

Hele dagen in de schoolbanken? Ga tussen de lesuren door een stukje lopen, bijvoorbeeld om je waterflesje bij te vullen, met iemand een praatje te maken of een frisse neus te halen.

Neem de trap in plaats van de lift. Zie een trap niet als obstakel, maar als kans om te bewegen!

Wil je graag de auto laten staan maar wil je niet bezweet op je werk aankomen? Een elektrische fiets is dan welllicht de uitkomst. Je reistijd naar je werk gebruik je dan nog steeds om conditie op te bouwen, maar je komt niet bezweet en buiten adem op het werk aan.