Lopersblessure

De Nijmeegse Vierdaagse is weer van start gegaan en dat betekent helaas ook dat er vanaf nu weer mensen in Nijmegen en omstreken rondlopen met lopersblessures. Chiropractie is bewezen zeer effectief te zijn bij sportblessures. Enkele veel voorkomende klachten waarmee u bij ons terecht kunt zijn:

  • Springschenen
  • Achillespeesblessure
  • Knieblessure
  • Enkelblessure
  • Rug- of nekpijn
  • Hielspoor

Domweg pech, te weinig training, of …?

Lopersblessures zijn vaak het gevolg van overbelasting. De kans op overbelasting neemt toe als we niet correct bewegen. Lopen is voor de meeste mensen net zo onlosmakelijk verbonden met het dagelijks leven als ademen en gaat dan ook veelal vanzelfsprekend. Lopen is echter niet zo simpel als het lijkt. Heel wat delen van het lichaam moeten goed functioneren én samenwerken om pijnvrij te kunnen lopen. Hierbij kunt u denken aan de lage rug, het bekken, de knieën en de enkels, maar ook de spieren en zenuwen die deze gewrichten aansturen. Ook een goede ademhaling is van groot belang om pijn- en blessurevrij te kunnen lopen.

De chiropractor helpt u weer op de been.

Lopersklachten kunnen effectief verholpen worden met behulp van chiropractische behandelingen. Vaak zijn deze klachten namelijk het gevolg van een verstoord bewegingspatroon in een of meerdere onderdelen van het bewegingsstelsel. Dit wordt veroorzaakt doordat bepaalde spieren en gewrichten niet optimaal in balans zijn. Zo kan een knieblessure het gevolg zijn van een bewegingsbeperking in de lage rug. Omdat alles in ons lichaam met elkaar verbonden is kijken we bij Chiropro altijd naar het grotere geheel en niet alleen het aangedane gebied. Door de onderliggende oorzaak van uw klacht te vinden helpen wij u snel weer op de been!

Chiropro biedt alle lopers van de Nijmeegse Vierdaagse gratis en geheel vrijblijvend de mogelijkheid om hun blessure te laten analyseren.