10 jaar chiropractie

Vandaag viel er een uitnodiging op de spreekwoordelijke mat voor een reünie met mijn jaargenoten van de opleiding Chiropractie. Plots realiseerde ik me dat ik inmiddels dus alweer 10 jaar chiropractor ben!

Een mooi moment voor een terugblik op een periode die voorbij is gevlogen: het moment waarop ik voor het eerst van chiropractie hoorde tot de dag van vandaag, waarop ik eigenaar ben van een prachtige zelf opgezette chiropractiepraktijk, Chiropro .

Als 16 jarig meisje had ik een carrière in de gezondheidzorg voor ogen. Ik wilde niet alleen medicijnen voorschrijven, ik wilde vooral met mijn handen aan de slag. Chirurg leek dus een voor de hand liggende optie. Maar omdat ik op die leeftijd ook al heel zeker wist dat ik graag een eigen gezin wilde met het daarbij behorende gezinsleven, leek die opleiding me een brug te ver.

Tijdens een van mijn afspraken bij de logopedist kwam dit ter sprake en zij vroeg me toen of chiropractie dan wellicht een optie zou zijn, waarop ik reageerde: “chiro wàt?” Nieuwsgierig geworden naar wat chiropractie dan wel niet was zocht ik dit bij thuiskomst meteen op internet op en een van de eerste dingen die ik las was dat het een universitaire opleiding in het buitenland was die je leert om mensen met je handen beter te maken. Meer had ik niet nodig, ik was verkocht.

Terwijl ik al was ingeloot voor een studie geneeskunde, bedankte ik hier vriendelijk voor en vertrok ik als 18-jarig broekie naar het Verenigd Koninkrijk om daar de 5-jarige opleiding tot chiropractor te gaan volgen. Als 18-jarige was het natuurlijk wel even wennen om zo ineens op eigen benen te staan en dat ook nog in het buitenland. Ik heb een geweldige tijd gehad in Bournemouth, een prachtig vak geleerd en geweldige mensen leren kennen. Kortom een ervaring voor het leven.

Na mijn opleiding ging ik in 2008 aan de slag bij Chiropractie Wijchen en Druten. Met veel enthousiasme werden hier mijn kennis en ervaring die ik tijdens de opleiding had opgedaan uitgebouwd en leerde eigenaresse Rianne me de kneepjes van het vak. Bovenal kreeg ik hier de kans om me verder te verdiepen in pediatrie (kinderchiropractie).

Gaandeweg kreeg ik steeds meer het idee om een eigen praktijk op te zetten. De naam bedacht ik tijdens een wandeling met mijn man door de Haterse Vennen, nadat ik een artikel in de krant was tegengekomen waarin de professionaliteit van chiropractie betwist werd. PROfessioneel zijn wij zeker en ik zou dat de buitenwereld laten zien ook!

Ruim vier jaar geleden waagde ik de sprong in het diepe en zette ik met alles wat ik geleerd had, met veel hulp van mijn man, familie en vrienden en met héél veel overuren mijn eigen praktijk op: Chiropro was een feit. Ik vond het geweldig om hier al mijn energie in te stoppen en de praktijk helemaal te maken zoals ik het voor ogen had, alleen het beste was goed genoeg.

Het kleine bedrijfje van toen, waar ik vaak alleen of met mijn moeder achter de balie werkte, is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig professioneel bedrijf met een geweldig team om me heen, dat me dagelijks helpt om Chiropro nog beter te maken. We houden elkaar scherp en dagen elkaar uit om te blijven groeien en verbeteren. Ik ga altijd met veel plezier naar mijn werk toe en kom vol energie weer thuis.

Het is een geweldige tijd om chiropractor te zijn. Steeds meer onderzoeken tonen aan wat wij al jaren uit praktijkervaring weten: chiropractie werkt! De buitenwereld leert ons prachtige vak langzamerhand kennen en ziet in wat er met chiropractie allemaal bereikt kan worden. De samenwerking met andere disciplines binnen de medische wereld wordt steeds beter en dat draagt bij aan ons uiteindelijke doel: mensen beter maken!

Chiropro groeit nog steeds en daarom breiden we het team in het najaar uit met een derde chiropractor. Hierdoor neemt niet alleen de druk op onze overvolle agenda af, maar krijg ik zelf vooral meer tijd om me te focussen op het bedrijfsmanagement van Chiropro. Deze tijd zal ik benutten om de praktijk nog beter te maken waar mogelijk en naar het volgende niveau te brengen. Dit alles met maar één doel: onze patiënten de best mogelijke persoonlijke en professionele zorg bieden om ze zo snel mogelijk van hun klachten af te helpen!

Ik wil iedereen bedanken voor de ondersteuning tijdens mijn opleiding en tijdens de eerste jaren van mijn carrière als chiropractor en voor het vertrouwen in Chiropro de laatste vier jaar! Ik hoop dat ik nog vele jaren van mijn geweldige vak, de patiënten, mijn bedrijf en mijn collega’s mag genieten!