World Spine Day 2017 Uw Rug in Actie!

Elk jaar op 16 oktober komen mensen van over de hele wereld samen op World Spine Day om meer bewustzijn te genereren rondom de gezondheid van ons beweegstelsel en met name de wervelkolom. World Spine Day is een onderdeel van de Bone and Joint Decade’s Action Week. Iedereen kan mee doen, ook de NCA chiropractoren doen dit jaar weer mee, dus zo ook Chiropro, en hopen dat ook al hun patiënten mee zullen doen!

Rugpijn wereldwijd een groot probleem

Miljoenen mensen over de hele wereld hebben problemen met hun beweegstelsel. Hierbij kun je denken aan lage rugpijn, nekpijn, scoliose, hoofdpijn en hernia, om maar een kleine greep uit de vele problemen te nemen. Pijnklachten aan het bewegingsstelsel kunnen zeer vervelende gevolgen hebben voor de algemene gezondheid van iemand en kunnen er zelfs voor zorgen dat dagelijkse activiteiten zoals werken en het huishouden niet meer mogelijk zijn zonder pijn.

Uw Rug In Actie!

Onderzoek heeft aangetoond dat een slechte houding en een sedentaire leefstijl het risico op rugpijn en andere pijnklachten aan het bewegingsstelsel sterk vergroten. Volgens de World Health Organization is 1 van de 4 volwassenen niet actief genoeg, en meer dan 80% van de adolescenten. Het WSD thema voor 2017 is dan ook ”Uw Rug In Actie”. Vorige jaren hebben we de nadruk gelegd op het minder zitten en meer bewegen, dit jaar willen we graag aandacht voor actief bewegen. Dit thema sluit naadloos aan bij de nieuwe beweegrichtlijnen van de volksgezondheid die dit jaar naar buiten zijn gekomen: bewegen is goed, maar meer bewegen is beter! Bewezen is dat niet alleen matig intensief bewegen belangrijk is voor je gezondheid is, maar ook spier- en botversterkende oefeningen en voor ouderen balans oefeningen essentieel zijn om gezond te blijven en blessures en pijnklachten voorkomen.

Kom in beweging en win!

Houd de actie pagina’s van de NCA en WSD in de gaten en win leuke prijzen door Uw Rug In Actie te brengen!