Welke verzekeraar en wel of geen aanvullend pakket?

Een veel gestelde vraag waar helaas geen eenduidig antwoord op te geven is. Elke situatie is weer anders en het is dan ook belangrijk om zelf een gedegen vergelijking te maken voordat u uw keuze maakt. Chiropro adviseert u graag over wat de verschillende verzekeringen u bieden op het gebied van uw chiropractische behandelingen en daarnaast geven we u graag een aantal algemene tips waar u bij het maken van uw keuze rekening mee moet houden.

Minder winst dan het vaak lijkt

Indien u een aanvullende verzekering alleen overweegt voor uw chiropractische behandelingen en verder weinig tot geen andere zorg afneemt die op basis van het aanvullende pakket wordt vergoed, dan kan het zomaar zijn dat het uiteindelijk voordeliger is om de extra premie in de zak te houden en de behandelingen zelf te betalen.

Let bij het maken van een vergelijking de volgende zaken:

  • maximale vergoeding per dag en jaar
  • percentage dat vergoed wordt
  • premie van het aanvullende pakket
  • uit welk potje de vergoeding komt: bij o.a. Univé en VGZ vallen fysiotherapie en chiropractie bijvoorbeeld onder dezelfde noemer, waardoor u in totaal minder vergoed krijgt als u van beide therapieën gebruik maakt.

Wij hebben de vergoedingen die alle verzekeraars bieden voor chiropractische behandelingen op een rijtje gezet, zodat u eenvoudig kunt zien bij welke verzekering u het beste af bent. Hierbij zijn wij uitgegaan van 10 behandelingen á €55 per jaar.

Voordeligste verzekering:

Univé Goed kost u per jaar €117 aan premie. De vergoeding per behandeling bedraagt €45 tot een maximum van 9 behandelingen per jaar. Per saldo wordt u er bij 10 behandelingen dus €288 beter van.

De top 5 winstgevende zorgverzekeraars 2019

De verschillen tussen de nummer vijf (OZF) en o.a. OHRA, PMA en PNO zijn klein, maar bij Stad Holland, DSW, FBTO, Intwente, Bewuzt en Menzis schiet je er ten opzichte van de winnaar (Univé) ruim €130 bij in.

Populaire verzekeringen bij onze patiënten:

Bij VGZ Beter wordt u er €221 beter van, bij Zilveren Kruis Achmea €128, bij Menzis ExtraVerzorgd 2 €154 en bij de CZ plus €159.

Vergoedingen chiropractie 2019 Het volledige overzicht van wat er door de verzekeraars wordt vergoed vindt u op de pagina vergoedingen. Dit overzicht was correct op het moment van publiceren, maar wordt gedurende het jaar niet bijgewerkt. Wij raden u dan ook aan om altijd uw polisvoorwaarden te raadplegen.

Wist u dat:

  • Uw oude verzekering vóór 1 januari 2019 opgezegd moet worden, maar u nog tot 31 januari 2019 heeft om een nieuwe verzekering af te sluiten?
  • Chiropractie onder de aanvullende verzekering valt en er daarom geldt hiervoor géén eigen risico.
  • U kunt een aanvullende verzekering afsluiten bij elke verzekeraar, ongeacht waar uw basisverzekering loopt.
  • Er geldt vaak een toeslag voor het betalen van uw premie per maand.