Brief aan minister Van Ark (VWS)


Op 14 januari 2021 werd in de tweede kamer met grote meerderheid een motie aangenomen, waarin de minister van VWS (Mw. T. van Ark) verzocht wordt om een oplossing te vinden voor de mensen die dringend een behandeling van een chiropractor nodig hebben, maar vanwege de sluiting van alle chiropractiepraktijken in Nederland niet geholpen kunnen worden. 

Helaas erkent de minister weliswaar het probleem dat er momenteel naar schatting circa 10.000 mensen aan ernstige rug- en nekklachten lijden, maar vervolgens wijst zij elke echte oplossing om deze mensen te helpen van de hand en laat zij deze mensen daarmee verschrikkelijk in de steek.

De Nederlandswe beroepsvereniging voor chiropractoren (NCA) schreef daarom een brandbrief aan de minister om haar ter verantwoording te roepen.

U kunt ons helpen in onze strijd tegen de onterechte sluiting van alle chiropractiepraktijken in Nederland door de petitie te ondertekenen van de Belangen Vereniging Patiënten Chiropractie én lid te worden van deze belangenvereniging.