Lage rugpijn

Chiropractiesche behandeling van lage rug

Ongeveer 95 procent van de Westerse bevolking krijgt tegenwoordig op enig moment voor kortere of langere tijd te maken met lage rugklachten. Dit wordt voor een groot deel veroorzaakt doordat onze dagelijkse activiteiten over de jaren heen zijn erg zijn veranderd, maar ons lichaam zich hier niet voldoende aan heeft aangepast. We zitten vaak uren achter de computer, zitten veel in de auto en sporten of andere vormen van bewegen schieten er door de hectiek van het dagelijks leven nogal eens bij in. 

Lage rugpijn komt in verschillende vormen voor: 

  • Hernia en ischias
  • Spit
  • Artrose en slijtage
  • Bekkeninstabiliteit 
  • SI-gewrichtklachten 
  • Scoliose
Met al deze klachten kunt u bij de chiropractor terecht. De chiropractor is expert op het gebied van de wervelkolom en een chiropractische behandeling is bewezen zeer effectief te zijn voor lage rugpijn en daaraan gerelateerde klachten. 

Oorzaken van lage rugpijn

Lage rugklachten kunnen legio verschillende oorzaken hebben. Een aantal van de meest voorkomende zijn zwaar lichamelijk werk, artrose, zwakke buikspieren, een slechte lichamelijke houding, te weinig lichaamsbeweging, een zwangerschap, overgewicht, een aangeboren afwijkingen en een trauma. Vaak is het een combinatie van een aantal van deze oorzaken die uiteindelijk leidt tot klachten.

Symptomen van lage rugpijn

Lage rugpijn komt voor in de meest uiteenlopende varianten. Tijdens het eerste bezoek stellen we uitgebreid vragen om een goed beeld te krijgen van de pijn die u ervaart, de locatie(s) van de pijn en welke bewegingen de pijn verminderen of juist verergeren. Als u rugpijn heeft kunnen voorover buigen, slenteren of opstaan van een stoel of bank bijvoorbeeld erg pijnlijk zijn. Daarnaast kan rugpijn gepaard gaan met uitstralingspijn in de benen. Dit kunt u ervaren als een zenuwpijn, tintelingen of doofheid. Deze uitstralingspijn is vaak afkomstig van de spieren of zenuwen in de lage rug. 

Tips van de chiropractor

Kijk op www.mijnoefening.nl voor oefeningen voor uw rugpijn.