Chiropractie voor kinderen

Baby's en kinderen

Er is geen minimale leeftijd voor het ondergaan van een chiropractische behandeling. De toe te passen behandelingstechniek wordt afgestemd op de leeftijd van de patiënt. Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet behandeld met de gebruikelijke chiropractische correctie techniek (manipulatie). Voor patiënten in deze leeftijdscategorie zijn er speciale, zeer subtiele, correctie technieken beschikbaar. De druk die hierbij op het lichaam wordt uitgeoefend is niet groter dan de druk die een oogbal kan verdragen. 

Annique Holleman had al tijdens haar opleiding een speciale interesse in het behandelen van kinderen. Dit kwam vooral doordat Annique als kind zelf het hele medische circuit had doorlopen in verband met astma en eczeem. Tijdens de master fase van haar opleiding chiropractie heeft zij zich dan ook gespecialiseerd in pediatrie. Na haar opleiding is ze gaan werken in een van de grootste pediatrie praktijk van Europa en heeft ze in die hoedanigheid nauw samengewerkt met verloskundigen en kraamzorg. Annique: “Ik wil graag kinderen en ouders een onbezorgde start geven. Het is heel mooi om je kind probleemloos zijn of haar eigen weg te laten vinden”. 

Ook de locatie van de praktijk is een zeer kindvriendelijk. Met kindercentrum De Verwondering om de hoek en kinderfysiotherapie Morel, Echopret en kinderdagopvang Bij De Hand in hetzelfde gebouw is er ruimte voor een nauwe samenwerking tussen verschillende disciplines.