Chiropro bij kdv Bij De Hand

Een stapje voor met chiropractie!

Onlangs heeft Annique tijdens de ouderavond van Kinderdagverblijf Bij de Hand in Lent een presentatie gegeven met als onderwerp het bewegelijk kind. Beweging is uitermate belangrijk voor de ontwikkeling van een kind en het is dan ook belangrijk dat een kind niet belemmerd wordt bij het bewegen. Tijdens de presentatie ‘Een stapje voor’ is Annique ingegaan op de oorzaken van motorische problemen bij kinderen en de gevolgen die deze op de korte en lange termijn kunnen hebben.

Wist u dat een kind erg veel leert door te bewegen?
Niet alleen op motorisch, maar ook op cognitief, dynamisch affectief en sociaal gebied! Door te bewegen ontdekken kinderen de wereld om zich heen! Het is dus ontzettend belangrijk dat die kleintjes veel plezier hebben in het bewegen. Kinderen ontdekken spelenderwijs en leren doordat ze nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn. U kunt dit proces als ouder bevorderen door uw kind van jongs af aan spelenderwijs uit te dagen. Vanaf de tweede week kunt u bijvoorbeeld al beginnen met buiktijd*

Kinderen leren door te ontdekken!
Een dreumes, peuter of kleuter leert incidenteel, dat wil zeggen door toeval. Het lichaam weet in deze fase letterlijk beter dan de hersenen. Ze leren door gissen en missen, door vallen en opstaan. Wanneer iets niet lukt, proberen ze het gewoon nog een keer. Positieve ervaringen motiveren een kind om spelenderwijs steeds nieuwe dingen te ontdekken en zorgen daarnaast voor een positief zelfbeeld en voor zelfvertrouwen bij het kind.

Het belang van een goede grove motoriek zoals bijvoorbeeld kruipen
De grove motoriek van een kind (stappen, springen en hinkelen) vormt de basis voor alle overige bewegingen. Deze basis geeft een kind de gelegenheid om op een ontspannen manier de aandacht te richten op complexere opdrachten als fietsen en zwemmen. Kinderen waarbij die grove motoriek zich onvoldoende ontwikkeld heeft hebben over het algemeen meer moeite met de ontwikkeling op andere gebieden.

Vragen of interesse?
Wilt u meer weter over dit onderwerp of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Annique en ze zal uw vragen met plezier beantwoorden. Enkele voorbeelden van veel gestelde vragen zijn:

  • Wat kan ik om mijn kind vanaf dag één al een goede en gezonde leefstijl mee te geven?
  • Hoe kan een zwangerschap of bevalling tot een voorkeurshouding leiden?
  • Waarom mag ik mijn kind niet laten staan of zitten als het dat nog niet zelf kan?

Mocht u bedrijfsmatig geïnteresseerd zijn in een presentatie voor uw personeel of voor ouders, neem dan vrijblijvend contact op met Chiropro om te bespreken hoe wij kunnen zorgen voor een informatieve en nuttige bijeenkomst.

* Laat uw kind nooit alleen tijdens het oefenen met buiktijd.